Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 9. 2022

Čikaški ekstremneži Bones so napovedali svoj četrti studijski album Vomit. Ta bo izšel 28. oktobra pri Disorder Recordings, naslovi komadov pa so sledeči:

Beware Of Ghouls
Death Sentence
Noose
Tower Of Skulls
Brazen Bull
Retch
Vomit
Bloodlust
She’s The Woman (Van Halen cover)

Avtorica: Tina Urek
10. 11. 2021

Kanadski Depleted Uranium s komadom Alpha Particles napovedujejo album Origins. Tracklista z bonus komadom, ki bo izdan samo na zgoščenki, je naslednja:

Depleted Uranium
The Tear and the Flood
Alpha Particles
Van Halen Radiation Belt
Beta Particles
Counter Balance
Deficiencies
Small Odds
Open Wound Diaries
Percentages (bonus)

16. 10. 2020

Warrior Soul pod vodstvom dolgoletnega frontmana Koryja Clarkea (ex-Trouble, ex-Dirty Rig, ex-Space Age Playboys) nameravajo 13. novembra pri Live Wire/Cargo Records izdati album s priredbami z naslovom Cocaine And Other Good Stuff. Na tej povezavi že lahko prisluhnete njihovi izvedbi Alice Cooper klasike Elected.

Tracklista albuma je sledeča:
Good Times Roll (The Cars)
Cocaine (J.J. Cale)
Crosstown Traffic (Jimi Hendrix)
Cold Gin (Kiss)
D.O.A. (Van Halen)
Elected (Alice Cooper)
Outlaw (Motörhead)
Firehouse (Kiss)
Get Down Tonight (KC and the Sunshine Band)
We're An American Band (Grand Funk Railroad)
Living After Midnight (Judas Priest)

7. 10. 2020

Po daljši bitki z rakom je v 66. letu umrl Eddie Van Halen.

28. 10. 2019

Mos Generator bodo pri danes pri Glory Or Death Records izdali 12" LP z naslovom Exiles, ki na A strani prinaša tri skladbe, ki se niso uvrstile na aktualni album Shadowlands, medtem ko B stran ponuja priredbe skupin Van Halen, Black Sabbath in Rush.

Stran A:
Twelve Psychics
Battah (feat. Bob Balch iz Fu Manchu)
The Lady Vanishes

Stran B:
Light Up The Sky (priredba Van Halen)
Air Dance (priredba Black Sabbath)
Anthem (priredba Rush)

15. 7. 2016

David Lee Roth, frontman skupine Van Halen, je končno objavil več kot uro trajajoči video iz leta 2002 z naslovom No Holds Bar-B-Que. Za omenjeni obskurni projekt naj bi Diamond Dave iz svojega lastnega žepa odštel kar milijon ameriških dolarjev.

28. 6. 2016

Airbourne bodo jeseni pri založbi Spinefarm Records izdali svoj četrti studijski album z naslovom Breakin’ Outta Hell. Za produkcijo je bil zadolžen Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Black Stone Cherry), s katerim so sodelovali že na debitantskem albumu Runnin’ Wild iz leta 2007, medtem ko je za snemanje in miks poskrbel prav tako izkušeni Mike Fraser (Aerosmith, Van Halen, Metallica).

15. 4. 2016

BulletBoys so podpisali za založbo Frontiers Music, pri kateri nameravajo konec leta izdati tudi svoj novi studijski album.

Skupina je nastala na vrhuncu hard rock dogajanja v Los Angelesu leta 1988. V nasprotju z mnogimi drugimi protagonisti iz tistega časa, so bili bolj fuzija hard rocka in bluesa, kot pa čisti hair metal. Številne primerjave z Aerosmith in še posebej Van Halen so jim prinesle precej zanimanja s strani glasbene industrije in tudi podpis prve pogodbe z veliko založbo. Kljub izjemnemu talentu se jim ni nikoli uspelo prebiti med največje, vendar so bili BulletBoys na sceni prisotni ves čas, preživeli grunge invazijo v 90-ih in do sedaj nanizali osem studijskih albumov. Zasedbo trenutno sestavljajo Marq Torien (vokal, solo kitara), Nick Rozz (ritem in solo kitara), Chad MacDonald (bas) in Shawn Duncan (bobni).

26. 2. 2016

Pri založbi Deadline Music bo danes izšla kompilacija pokojnega Janija Lanea z naslovom Catch A Falling Star, na kateri je zajeto pevčevo obdobje po njegovem odhodu iz Warrant leta 2004. Na albumu so zbrane priredbe nekaterih skupin, kot so Cheap Trick, Bon Jovi, Def Leppard in Led Zeppelin, medtem ko so se mu kot gostje pridružili tudi Jake E. Lee (Red Dragon Cartel, ex-Badlands, ex-Ozzy Osbourne), Chris Holmes (Mean Man, ex-W.A.S.P.), Ryan Roxie (Alice Cooper) in Eric Turner (Warrant).

Tracklista je sledeča:
I Want You To Want Me (priredba Cheap Trick)
Panama (priredba Van Halen)
Photograph (priredba Def Leppard)
The Ocean (priredba Led Zeppelin)
Doctor, Doctor (priredba UFO)
Electric Eye (priredba Judas Priest)
Free For All (priredba Teda Nugenta)
No Surprize (priredba Aerosmith)
Lay Your Hands On Me (priredba Bon Jovi)

15. 12. 2015

Pevec David Lee Roth naj bi se ponovno združil s svojim solo bandom z albuma Eat 'Em And Smile iz leta 1986, ki so ga sestavljali kitarist Steve Vai (ex-Alcatrazz, ex-Whitesnake), basist Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs) in bobnar Greg Bissonette (ex-Joe Satriani, Spinal Tap). Več podrobnosti zaenkrat ni znanih.

Omenjena trojica in klaviaturist Brett Tuggle ter vokalist Michael Starr (Steel Panther) naj bi nastopila že konec novembra ob 30. obletnici izida albuma Eat 'Em And Smile v klubu Lucky Strike Live v Hollywoodu, kjer naj bi se jim kot nenapovedani gost pridružil tudi David Lee Roth. Do omenjenega koncerta žal ni prišlo, ker je požarna inšpekcija zaradi prekoračitve kapacitete zaprla klub le nekaj minut pred pričetkom.

10. 12. 2015

Pevec Mitch Malloy je pravkar na spletu objavil še nikoli izdano demo verzijo skladbe Van Halen z naslovom It’s The Right Time, ki jo je za njih posnel leta 1996. Takrat je že vse kazalo, da bo prav on tretji vokalist legendarne zasedbe, kjer naj bi zamenjal Sammyja Hagarja, vendar je bilo vseskupaj skrito pred očmi javnosti. Več o celotni zgodbi lahko izveste na tej povezavi, posnetku skladbe Panama z njegove avdicije v Los Angelesu pa lahko prisluhnete tukaj.

16. 3. 2015
Skupina The Circle, v kateri so se združili legendarni roker Sammy Hagar ter znani glasbeniki Michael Anthony, Jason Bonham in Vic Johnson, bo 19. maja izdala koncertni album z naslovom At Your Service. Album bo zajemal štiri desetletja Sammyjevega glasbenega udejstvovanja v skupinah Montrose, Van Halen, The Waboritas, Chickenfoot in solo karieri kot tudi nekaj klasik iz kataloga Led Zeppelin. Tracklista bo naslednja:
There's Only One Way to Rock
Rock Candy
Good Times Bad Times
Poundcake
I Can't Drive 55
Mikey Bass Solo
When It's Love
Little White Lie
When the Levee Breaks
Jason Drum Solo / Moby Dick
Why Can't This Be Love
Finish What Ya Started
Heavy Metal
Vic Guitar Solo
Best of Both Worlds
Right Now
Rock and Roll
Dreams
/J.G./

Avtor: Gorjanec
11. 3. 2015
Van Halen nameravajo 31. marca izdati svoj prvi koncertni album z naslovom Tokyo Dome Live In Concert, ki je bil posnet junija 2013 na Japonskem. Album bo vseboval 23 skladb, med drugim njihove klasike, kot so Runnin' With The Devil, Dance The Night Away, Beautiful Girls, And The Cradle Will Rock, Unchained in Everybody Wants Some, kot tudi novejše Tattoo, She's The Woman in China Town z njihovega zadnjega studijskega izdelka A Different Kind Of Truth. /B.B./

9. 2. 2015
Legendarni rokerji Van Halen bodo 21. marca izdali svoj prvi live album z originalnim pevcem Davidom Leejem Rothom. Plošček z naslovom Tokyo Dome Live In Concert vsebuje 23 skladb in zajema vseh sedem albumov, ki jih je band posnel z Rothom. /J.G./

Avtor: Gorjanec
16. 1. 2015
Cyanide so objavili teaser za prihajajoči debitantski album z naslovom Lethal Dose, ki bo izšel 27. januarja. Gre za hard rock zasedbo iz Las Vegasa, ki se vrača nazaj v 80-ta in obuja spomine na zlate čase skupin, kot so Mötley Crüe, Van Halen, Def Leppard, Kiss, Ratt in Guns N' Roses. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb